2 Wegklep Intergas aansluiten

Wanneer er een Intergas Combi ketel geïnstalleerd is in uw huis kan het voorkomen dat er een tweewegklep geïnstalleerd moet worden. De reden waarom dit, een  2 Wegklep Intergas aansluiten, moet gebeuren is voornamelijk omdat er beneden in het huis vloerverwarming aanwezig is.

Installatie van de 2 Wegklep Intergas

Bij een Intergasketel heb je een tweewegklep nodig, om ongewenste stroming te voorkomen, daar een Intergasketel met een warmtewisselaar werkt en geen driewegklep zoals de meeste andere ketels. Om de juiste werking van de warmtapwatervoorziening te garanderen mag er geen ongewenste circulatie door het toestel zijn door een tweede pomp in het cv-circuit. Sluit een vloerverwarming indirect hydraulisch neutraal aan, of voorzie het circuit van een elektrische afsluiter of terugslagklep die doorstroming door het toestel voorkomt als er geen CV-warmtevraag meer is.

Werkingsprincipe tweewegklep

In hoofdlijn komt de 2 wegklep van Intergas overeen met de LT/HT zoneregeling middels driewegklep. Behalve wanneer de LT-zone warmte vraagt zal ook de HT- zone worden voorzien van dezelfde LT warmte als basis. De regeling wordt geactiveerd door het wijzigen van een aantal parameters zoals beschreven in de meegeleverde handleiding in de set. Sluit de kamerthermostaten, de tweewegklep en de aanlegsensor aan zoals beschreven in de meegeleverde handleiding in de set. Belangrijke punten waar u op moet letten hierbij zijn:

  • Let op dat er tijdens de ontwerpfase van de vloerverwarming rekening gehouden dient te worden met de externe opvoerhoogte van de CV-pomp in het toestel.
  • Indien de radiatoren in de HT-zone worden voorzien van thermostatische radiatorkranen moet deze zone worden voorzien van een bypass ventiel.

In dit artikel heeft u gelezen hoe en waarom u de 2 Wegklep Intergas aansluiten moet. Met een tweewegklep is het mogelijk om een deel van de installatie met een externe thermostaat af te sluiten of juist te openen, onafhankelijk van de centrale thermostaat. Met een driewegklep kan het cv water naar de radiatoren worden gestuurd of naar een warm waterwisselaar, tapspiraal of boiler.