Problemen met de Remeha Calenta CW5

De Remeha Calenta CW5 is een van de meest populaire en betrouwbare cv-ketels op de markt. Hij staat bekend om zijn efficiëntie en betrouwbaarheid. Echter, zoals bij elk apparaat, kunnen er soms problemen optreden. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende problemen met de Remeha Calenta CW5 en geven we praktische tips om deze op te lossen. Remeha Calenta CW5 problemen? Wij helpen u natuurlijk graag verder!

De Cv-Ketel Start Niet Op

Geen stroomtoevoer: Controleer of de cv-ketel correct is aangesloten op het stroomnetwerk. Kijk of de zekeringen in de meterkast niet zijn doorgeslagen en of de stekker goed in het stopcontact zit.

Defecte ontsteker: Als de cv-ketel wel stroom krijgt maar nog steeds niet opstart, kan er een probleem zijn met de ontsteker. Dit is een onderdeel dat je beter kunt laten controleren door een erkende monteur.

Te lage waterdruk: De Remeha Calenta CW5 werkt niet als de waterdruk te laag is. Controleer de waterdrukmeter op de ketel. De druk moet tussen de 1,5 en 2 bar liggen. Is de druk te laag, vul dan de ketel bij.

Tips voor Voorkomen van Opstartproblemen

 • Controleer regelmatig de waterdruk.
 • Laat de ketel jaarlijks onderhouden door een professional.
 • Zorg voor een stabiele stroomtoevoer.

Geen Warm Water

Problemen met de driewegklep: De driewegklep zorgt ervoor dat het warme water naar de juiste plek wordt gestuurd (radiatoren of kranen). Als deze vastzit of defect is, krijg je geen warm water. Dit onderdeel dient vaak vervangen te worden door een monteur.

Slechte thermostaat: Een defecte of verkeerd ingestelde thermostaat kan ook de oorzaak zijn van het probleem. Controleer de instellingen van je thermostaat en vervang deze indien nodig.

Verstopt filter: Het filter in de ketel kan verstopt raken, wat leidt tot een verminderde waterstroom en daardoor geen warm water. Reinig het filter volgens de handleiding van de ketel.

Tips voor Voorkomen van Warmwaterproblemen

 • Reinig regelmatig het filter.
 • Laat de driewegklep controleren tijdens het jaarlijkse onderhoud.
 • Gebruik een betrouwbare thermostaat en controleer regelmatig de instellingen.

Ruisende of Tikkende Geluiden

Lucht in het systeem: Luchtbellen kunnen voor ruisende of tikkende geluiden zorgen. Ontlucht de radiatoren en het verwarmingssysteem om deze lucht te verwijderen.

Slijtage aan onderdelen: Sommige onderdelen kunnen na verloop van tijd slijtage vertonen en geluid gaan maken. Dit kan variëren van de pomp tot de warmtewisselaar. Laat een monteur controleren welke onderdelen aan vervanging toe zijn.

Verkeerde montage: Een onjuist gemonteerde ketel kan ook geluiden veroorzaken. Controleer of de ketel stevig en correct is gemonteerd. Laat zo nodig een professional de installatie inspecteren.

Tips voor Voorkomen van Geluidsproblemen

 • Ontlucht regelmatig het systeem.
 • Laat slijtagegevoelige onderdelen tijdig vervangen.
 • Zorg voor een correcte installatie en bevestiging van de ketel.

Cv-Ketel Gaat in Storing

Foutcodes: De Remeha Calenta CW5 kan verschillende foutcodes weergeven die wijzen op specifieke problemen. Raadpleeg de handleiding om te achterhalen wat de foutcode betekent en hoe deze op te lossen.

Oververhitting: De ketel kan in storing gaan door oververhitting. Dit kan veroorzaakt worden door een defecte pomp, een verstopt systeem of een te hoge waterdruk. Controleer en reinig de onderdelen of laat een monteur dit doen.

Sensorproblemen: Defecte of vervuilde sensoren kunnen verkeerde signalen geven, waardoor de ketel in storing gaat. Reinig de sensoren of vervang ze indien nodig.

Tips voor Voorkomen van Storingen

 • Raadpleeg bij foutcodes altijd de handleiding.
 • Laat de ketel regelmatig onderhouden.
 • Zorg voor een goede waterdruk en reinig het systeem regelmatig.

Hoge Energiekosten

Verouderde ketel: Een oudere cv-ketel kan minder efficiënt werken en meer energie verbruiken. Overweeg om de ketel te vervangen door een nieuwere, energiezuinigere versie.

Slechte isolatie: Als je huis slecht geïsoleerd is, moet de ketel harder werken om het warm te houden, wat leidt tot hogere energiekosten. Verbeter de isolatie van je woning om dit probleem aan te pakken.

Onjuiste instellingen: Controleer of de thermostaat en de instellingen van de ketel correct zijn. Een te hoge temperatuurinstelling kan onnodig veel energie verbruiken.

Tips voor Verminderen van Energiekosten

 • Overweeg een upgrade naar een energiezuinigere ketel.
 • Verbeter de isolatie van je woning.
 • Optimaliseer de instellingen van je thermostaat en ketel.

Conclusie

De Remeha Calenta CW5 is een betrouwbare en efficiënte cv-ketel, maar zoals bij elk apparaat kunnen er problemen optreden. Door regelmatig onderhoud en tijdige controles kun je veel van deze problemen voorkomen. Mocht je toch tegen problemen aanlopen, volg dan de bovenstaande tips en oplossingen. Voor complexe problemen is het altijd verstandig om een erkende monteur in te schakelen. Zo zorg je ervoor dat je cv-ketel optimaal blijft functioneren en je energiezuinig kunt blijven verwarmen.