Verstopping De’Longhi Dinamica oplossen

Stapsgewijze Handleiding voor het Oplossen van een Verstopping bij De’Longhi Dinamica

 

Stap 1: Uitschakelen en Ontkoppelen

Voordat je begint met het oplossen van een verstopping bij je De’Longhi Dinamica, schakel de koffiemachine uit en koppel deze los van het stopcontact. Laat het apparaat volledig afkoelen voordat je verder gaat.


Stap 2: Verwijderen van Koffiedik en Resten

Open de zetgroep deur en verwijder voorzichtig de zetgroep. Controleer op ophopingen van koffiedik en andere resten. Reinig de zetgroep grondig onder stromend water en plaats deze terug in de machine.


Stap 3: Controleren van de Koffiemolen

Open het bonenreservoir en controleer op mogelijke verstoppingen in de koffiemolen. Verwijder eventuele obstructies en zorg ervoor dat de maalinstellingen correct zijn afgesteld volgens de aanbevelingen van De’Longhi.


Stap 4: Waterleidingen Controleren

Controleer de waterleidingen op verstoppingen. Volg de handleiding van De’Longhi voor het reinigen van de leidingen. Spoel de leidingen indien nodig grondig door met water om eventuele blokkades te verwijderen.


Stap 5: Ontkalken van de Machine

Kalkaanslag kan leiden tot verstoppingen. Volg de aanwijzingen in de handleiding om de ontkalkingsprocedure uit te voeren. Gebruik een door De’Longhi aanbevolen ontkalker om de leidingen en componenten vrij te maken van kalk.


Stap 6: Testen en Controleren

Sluit de machine weer aan op het stroomnet, zet deze aan en voer een testcyclus uit zonder koffiebonen. Controleer of het water vrij doorstroomt en of er geen vreemde geluiden zijn. Als alles normaal lijkt, probeer dan een kopje koffie te zetten met een kleine hoeveelheid bonen.

 

Volg deze stappen zorgvuldig om verstoppingsproblemen bij je De’Longhi Dinamica op te lossen. Als de problemen aanhouden, bekijk dan de overige problemen van de De’Longhi Dinamica.

Verstopping De'Longhi Dinamica oplossen