ATAG i36ec Problemen

Heeft u thuis een ATAG i36EC CV-Ketel? Dan heeft u een uitstekende keuze gemaakt voor uw CV systeem in huis. Echter kunnen er met alle ketels problemen voorkomen. Dit geldt ook voor de I36EC ketel. Wij hebben voor u enkele ATAG i36ec Problemen op een rijtje gezet. Gelukkig zijn veel van deze problemen gemakkelijk op te lossen zoals u in onderstaand artikel zou lezen.

ATAG i36EC geeft geen warm water

Een van de meest voorkomende problemen die mensen ervaren met hun ATAG i36EC is een gebrek aan warm water. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar een van de eerste dingen die je kunt controleren is of de ketel correct is ingeschakeld en ingesteld. Controleer ook of de thermostaat correct is ingesteld en of de warmwaterkraan volledig open staat. Als je nog steeds geen warm water krijgt, kan er een probleem zijn met de waterdruk. Controleer de waterdruk op de ketel en zorg ervoor dat deze binnen het aanbevolen bereik ligt. Als de druk te laag is, vul dan de ketel bij volgens de instructies in de handleiding.

CV Ketel Maakt Vreemde Geluiden

ATAG i36EC maakt vreemde geluiden tijdens het gebruik. Dit kan variëren van kloppende geluiden tot fluitende geluiden. Een mogelijke oorzaak van deze geluiden is luchtbellen in het systeem. Probeer de radiatoren te ontluchten om eventuele luchtbellen te verwijderen. Als het probleem aanhoudt, kan het nodig zijn om een professional in te schakelen om het systeem te controleren op eventuele lekken of andere problemen.

Ketel Gaat Constant Aan en Uit

Wanneer je merkt dat de ketel constant aan en uit gaat, kan dit duiden op een probleem met de waterdruk of de waterstroom. Controleer opnieuw de waterdruk  van uw ATAG 136EC om er zeker van te zijn dat deze binnen het juiste bereik ligt. Als de druk in orde is, kan het probleem liggen aan een verstopte leiding of een defecte sensor. Probeer de leidingen rond de ketel visueel te inspecteren op eventuele blokkades en maak ze indien nodig schoon. Als het probleem aanhoudt, is het raadzaam om contact op te nemen met een gekwalificeerde monteur om het probleem verder te onderzoeken.

Foutcodes op display

De ATAG i36EC is uitgerust met een handig display dat foutcodes kan weergeven als er zich problemen voordoen in het systeem. Als je een foutcode op het display ziet verschijnen, raadpleeg dan de handleiding van de ketel om te zien wat de betekenis van de code is. Vaak geeft de foutcode aan wat het specifieke probleem is, waardoor je gericht actie kunt ondernemen om het op te lossen.

Hoewel het vervelend kan zijn om problemen te ervaren met je ATAG i36EC CV-ketel, zijn de meeste problemen gelukkig relatief eenvoudig op te lossen. Door de hierboven genoemde tips te volgen, kun je veelvoorkomende problemen vaak zelf oplossen. Als je echter niet zeker bent van wat je moet doen of als het probleem aanhoudt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een professionele monteur. Met een beetje geduld en de juiste aanpak kun je snel weer genieten van een goed werkende verwarmingsketel.